Vlaams Belang deelt 2.000 bananen uit : “Belgische Bananenrepubliek moet plaatsmaken voor Vlaamse Republiek !”


Vlaams Belang deelt 2.000 bananen uit : “Belgische bananenrepubliek moet plaatsmaken voor Vlaamse Republiek !”
Filip Dewinter : “De Republiek Vlaanderen is het enige alternatief voor de Belgische knoeiboel ! Zoveel is na 249 dagen crisis wel duidelijk …”

Deze morgen voerde het Vlaams Belang o.l.v. Partijvoorzitter Bruno Valkeniers en Vlaams Volksvertegenwoordigers Filip Dewinter,  Jan Penris en Wim Wienen actie aan het station van Berchem.  Samen met een 20-tal militanten deelden zij meer dan 2.000 bananen uit met begeleidend pamflet “Bananenrepubliek België – Republiek Vlaanderen nu !”  Op een spandoek en sandwichborden stonden soortgelijke slogans te lezen.

Tijdens een korte verklaring op de actie zei Filip Dewinter : “249 dagen duurt de politieke crisis in ons land.  35 weken, genoeg om het wereldrecord ‘regeringsonderhandelen’ van Irak te verbeteren.  De nu 249 dagen aanslepende gesprekken zijn het beste bewijs voor de onwerkzaamheid van België. ‘Rien ne va plus’, zoveel is wel duidelijk… Toch weigeren de traditionele partijen, inclusief de N-VA, er de stekker uit te trekken. De oplossing om uit de impasse te geraken ligt nochtans voor de hand: kiezen voor de boedelscheiding ligt inderdaad binnen handbereik. De N-VA weigert echter om de kaart van de Vlaamse onafhankelijkheid te trekken. Zelfs de Vlaamse onafhankelijkheid als stok achter de deur gebruiken om een aantal Vlaamse eisen aan de onderhandelingstafel door te drukken, is er voor Bart De Wever teveel aan. Kiezen voor Vlaamse onafhankelijkheid is de enige rationele en logische optie na 249 dagen oeverloos gezever. België is immers een bananenrepubliek geworden die geen toekomst meer heeft. De ‘Republiek Vlaanderen’ is het enige alternatief voor de Belgische knoeiboel! Zoveel is na 249 dagen wel duidelijk…”


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...