Vlaams Belang-campagnewagens kort en klein geslagen in Borgerhout: spiegels afgestampt, ruitenwissers afgerukt, ruiten ingeslagen, koetswerk beschadigd,…

Camerabeelden registreren groepen gemaskerde allochtone jongeren die campagnewagens vandaliseren
 
Vlaams Belang laat zich niet intimideren en zet campagne ook in Borgerhout verder
 
Gisteren voerde Filip Dewinter met een promotieteam campagne in Borgerhout. In de voormiddag werd gecolporteerd op de markt. In de namiddag werden een aantal cafés en handelszaken op en rond de Turnhoutsebaan bezocht. Twee Fiat500-campagnewagens, beplakt met de afbeelding van Filip Dewinter, de campagneslogan ‘Antwerpen veilig’ en het Vlaams Belang-logo, stonden de hele namiddag en vooravond geparkeerd op de Turnhoutsebaan ter hoogte van het Laar.
 
Toen het campagneteam omstreeks 19 uur met de wagens wou vertrekken, bleken de campagne-auto’s zwaar beschadigd te zijn. De zijspiegels waren afgestampt, de zijruiten waren ingeslagen, de ruitenwissers waren afgerukt en het koetswerk was ingedeukt. Rond de beschadigde campagnewagens stonden een twintigtal allochtone jongeren amok te maken. Het campagneteam besloot om niet te vertrekken met de wagens om alle verdere heisa te vermijden. De politie werd erbij gehaald en er werd klacht ingediend tegen onbekenden. Uiteindelijk werden de campagne-auto’s, waarmee uiteindelijk niet meer gereden kon worden, afgesleept door een depannagedienst. De schade wordt geraamd op minimum 6.500 euro.
 
Een veiligheidscamera van de stad Antwerpen heeft heel wat beelden van de aanvallen op de campagnewagens. Het betreft telkens groepjes allochtone jongeren die gemaskerd met sjaals de wagens vandaliseren. De beelden zijn intussen in het bezit van de politie. Blijkbaar zijn er Noord-Afrikaanse allochtonen die Borgerhout als een zone beschouwen waar zij de wet stellen, waarbij geweld en vandalisme niet wordt geschuwd.
 
Het kan en mag niet zijn dat Borgerhout een no go-zone wordt, waarbij enkel nog de wet van de jungle geldt. Het Vlaams Belang laat zich niet intimideren en zet zijn campagne ook in Borgerhout verder.
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...