Verspreiding Ebola-virus vermijden: grenzen sluiten voor personen afkomstig uit Guinea, Siërra Leone en Liberia.

Filip Dewinter: 'Ebola-“patiënt zero” moet ten allen prijze vermeden worden. Strenge maatregelen tav personen afkomstig uit “Ebola-landen” dringen zich op.'

Het Ebola-virus verspreidt zich in snel tempo in Afrika. Federaal parlementslid Filip Dewinter heeft een brief gestuurd aan de Minister van Buitenlandse Zaken met de vraag om de grenzen van ons land te sluiten voor inwoners of personen die afkomstig zijn uit de drie landen die het ergst door het Ebola-virus worden getroffen: Guinea, Siërra Leone en Liberia. Met deze maatregel wil Filip Dewinter vermijden dat het virus ook hier bij ons verspreid wordt. Filip Dewinter herinnert er in zijn brief aan dat het Ebola-virus een incubatieperiode van drie weken kent en dat 90 procent van de besmette personen sterft aan de ziekte. Ten allen prijze moet 'patiënt zero' in ons land en in Europa vermeden worden. Strenge maatregelen tav personen afkomstig uit 'Ebola-landen' dringen zich dan ook op.

Filip Dewinter wijst erop dat SN Brussels Airlines vanuit Zaventem vluchten organiseert van en naar Conakry in Guinea, Freetown in Sierra Leone en Monrovia in Liberia. Het ligt voor de hand dat indien de grenzen met deze Ebola-landen gesloten worden, er geen vliegverkeer vanuit Zaventem en Guinea, Sierra Leone en Liberia meer mogelijk zal zijn tot wanneer het gevaar voor Ebola-besmetting geweken is. Brussel/Zaventem mag immers de niet de Europese toegangspoort voor Ebola worden.  

Wim Van Osselaer
perswoordvoerder
Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...