Toespraak Filip Dewinter betoging islambeurs – 2 mei 2015

“Beste vrienden,

Na moskeeën, minaretten, koranscholen en imams, na hoofddoeken, hidjabs en boerka's, na halalvoedsel en ritueel slachten, na sharia en bida, na gescheiden zwemmen en kruis- en kerstboomverbanning, na shariarechtbanken en halalbankieren nu zowaar een islambeurs.

Een islambeurs, is dat zoiets als een auto- of vakantiesalon, een postzegel- of (stel u voor…) een eroticabeurs? Nee, een islambeurs is een hoogmis van de islamapartheid. De moslimbeurs is een apartheidsbeurs waar segregatie ipv integratie gepredikt wordt. Vandaag en morgen vinden in Antwerp Expo – voor de gelegenheid omgedoopt in Mekka Expo – workshops over islamitische mode, over islamistisch bankieren, over islamitische marketing, over islamitisch onderwijs, over islamitisch halalvoedsel en zelfs over islamitische orgaandonatie plaats. Er is zelfs een workshop over islamitisch feminisme met als hoogtepunt wellicht 'lingerie onder de boerka' en 'hoe stenig ik mijn overspelige vrouw zonder haar emotioneel te kwetsen?'…

Er is een halalbeurs; er is islamitische poëzie; er worden lange lezingen uit de koran gehouden en er zijn sprekers, veel sprekers, van de onvermijdelijke Hezbollah-terrorist en asielbedrieger Abou Jahjah tot de notoire salafist Tarik Touhafi en de Antwerpse imam Nordin Taouil, die vindt dat 'kafirs (ongelovigen, wij dus…) leven als dieren', 'vrouwen het huis niet mogen verlaten zonder grondige reden' en dat 'Europa binnen 50 jaar islamitisch zal zijn'… Wat dat laatste betreft vrees ik dat de Antwerpse imam Taouil het bij het rechte eind heeft. De traditionele partijen sparen kosten noch moeite om er inderdaad voor te zorgen dat niet binnen 50 maar binnen 20 jaar ons land een islamland zal zijn. Als het van ons afhangt wordt Vlaanderen en Europa nooit een islamland, niet over 20, niet over 50 en niet over 100 of 200 jaar. Dit is ons land, blijf eraf.

Ik vraag me altijd af hoe moslims zouden reageren op een prowesterse beurs in pakweg Mekka (waar niet-moslims niet eens binnen mogen…), Teheran of Riad. Een beurs met de laatste nieuwe bikinimode, met workshops over lekkere gerechten klaargemaakt met varkensvlees, met tastings van Schotse  whisky of Franse wijn en met de vertoning van de kruisvaardersfilm 'Kingdom of Heaven'… De moskee zou te klein zijn. Maar hier kan en mag onder het mom van de tolerantie alles. Het wordt tijd dat we de rollen eens omdraaien: waarom moeten wij tolerant zijn tav de intolerante islam, terwijl de islam nooit tolerant is tav ons?

Dergelijke moslimbeurzen in Brussel en nu ook in Antwerpen zijn pretparken voor moslimorthodoxen en fundamentalisten. Deze islambeurs is een Disneyland van onverdraagzaamheid tav alles en iedereen die de islam niet aanhangt of belijdt. Islambeurzen maken deel uit van de culturele en economische jihad die van Europa Eurabië moet maken. Ons antwoord is duidelijk: Europa mag nooit Eurabië worden. Geef Europa aan de Europeanen en besef dat de islam in Europa niet thuishoort.

Sommigen proberen ons wijs te maken dat een Europese, verlichte islam die onze Europese waarden en normen omarmt en belijdt, in de maak is. Hoe naïef kan men zijn om te geloven dat dit mogelijk zou zijn. Een Europese, verlichte islam is een utopie, letterlijk en figuurlijk een sprookje van Duizend-en-een nacht. Er komt geen Europese islam; het enige wat uiteindelijke zal overblijven, is een geïslamiseerd Europa.

Deze islambeurs is het beste bewijs dat de islam niet geïnteresseerd is in inburgering of integratie. Alles is, moet en zal islamitisch zijn. Er mag geen raakvlak zijn met onze haram-samenleving die behoort tot het 'dar al-harb', het land van de oorlog. Alleen als de islam heerst, kan er vrede en sociale en maatschappelijk rust en economische vooruitgang zijn. De dar al-islam is het einddoel. Islambeurzen maken deel van de uitbouw van de eigen islamitische zuil. Een zuil met eigen scholen, banken, zieken- en bejaardenhuizen, met eigen voedsel, cosmetica, mode en kleding, die gesubsidieerd en gefaciliteerd wordt door de traditionele partijen, van Sp.a tot N-VA. Zij collaboreren met de islam en cultiveren de gevaarlijke illusie dat het allemaal wel zal en kan lukken als we maar hard genoeg ons best doen. Beschavingen sterven niet door moord maar door zelfmoord. Ons ergste vijand wat dat betreft zijn we zelf. Europa is als een kikker die in een pot warm water wordt gezet en niet beseft dat hij gekookt wordt. Onze overdreven tolerantie is onze achillespees en wordt als een wapen tegen ons gebruikt.

Wij verzetten ons vandaag niet alleen tegen de islamisering maar tegen de islam. Ja, er zijn vele gematigde islamieten maar er is geen gematigde islam. We moeten goed beseffen dat waar de islam gezaaid wordt, de sharia wordt geoogst. Wanneer de islam gezaaid wordt, worden onverdraagzaamheid, geweld, vrouwendiscriminatie en godsdienstdictatuur geoogst. De islam is het fundamentele probleem, want I.S.L.A.M. staat voor de I van intolerant, de S van seksistisch, de L van laf, de A van antidemocratisch en de M van middeleeuws.

Stop de islamisering, stop de islam, leve Europa, leve een vrij en Europees Europa!”

 

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...