Terugkeer van Dyab Abou Jahjah


Mondelinge vraag van Filip Dewinter voor de gemeenteraadszitting van maandag 23 september 2013 mbt de terugkeer van Dyab Abou Jahjah

Na ongeveer zeven jaar in Libanon te hebben gewoond keert Dyab Abou Jahjah terug naar België om naar eigen zeggen “zijn missie voort te zetten”. Hij wil een beweging opzetten die veel groter en sterker en efficiënter kan worden dan de AEL ooit geweest is.


 


Dyab Abou Jahjah maakt deel uit van de Libanese fundamentalistische en antisemitische


terreurbeweging Hezbollah. Hezbollah voerde als eerste het systeem van de zelfmoordaanslagen in (1883), nadien overgenomen door Hamas, Al Qaeda en andere jihadgroepen. Abou Jahjah maakte nooit een geheim van zijn Hezbollah-aanhorigheid. De leider van de Hezbollah, Hassan Nasrallah, wordt door Abou Jahjah letterlijk een ‘held’ genoemd (MO, 25 april 2007). In Libanon genoot Abou Jahjah een paramilitaire opleiding bij Hezbollah.


Blijkbaar is iedereen vergeten hoe Abou Jahjah na de aanslagen van 9/11 zei dat hij “een gevoel van victorie voelde”. Blijkbaar is iedereen de rellen in Antwerpen vergeten, waar de AEL met voorman Abou Jahjah de aanstokers van waren. Blijkbaar is iedereen vergeten hoe


AEL-betogingen door Antwerpen trokken waarbij slogans pro Hamas en pro Hezbollah werden gescandeerd, waarbij poppen die orthodoxe joden moesten voorstellen werden verbrand en waarbij een spoor van vernieling door de stad werd getrokken. Blijkbaar is iedereen vergeten hoe Abou Jahjah in 2009 de toegang tot het grondgebied van het Verenigd Koninkrijk werd ontzegd. Blijkbaar is iedereen vergeten hoe Abou Jahjah de lof van Hezbollah zwaait, alhoewel Hezbollah op de EU-lijst van terroristische organisaties staat.


 


Graag verneem ik dan ook van de burgemeester welke initiatieven hij zal nemen zodat Dyab Abou Jahjah zijn feiten van de afgelopen jaren niet kan herhalen.

Filip Dewinter
Fractievoorzitter gemeenteraad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...