Stadsbestuur plooit voor dictaat van radicale moskeeen – Antwerps stadsbestuur schaft verdoofde slachtvloer af

Filip Dewinter: Stadsbestuur plooit voor dictaat van radicale moskeeen en zendt totaal verkeerd signaal uit. Niet verdoofd slachten moet worden afgeschaft, wel onverdoofd slachten.

Het Vlaams Belang neemt kennis van de beslissing van het Antwerpse stadsbestuur om enkel nog maar onverdoofd slachten te faciliteren en de verdoofde slachtvloer af te schaffen. Voor het Vlaams Belang is deze beslissing onaanvaardbaar.

Terwijl in andere landen het onverdoofd slachten wordt verboden, wordt in Antwerpen van het onverdoofd slachten de regel gemaakt, waarop nu zelfs geen uitzonderingen meer zijn. Met  deze beslissing plooit het Antwerpse stadsbestuur voor het dictaat van de radicale moskeeën die moslims opleggen dat ze hun schapen onverdoofd moeten slachten.

Het Vlaams Belang is van oordeel dat het Antwerpse stadsbestuur – dat nochtans een schepen bevoegd voor Dierenwelzijn in zijn rangen telt ­­– een volledig verkeerd signaal uitzendt. Ons land heeft een wetgeving op het Dierenwelzijn die bij slachtingen een voorafgaande verdoving oplegt. Op deze wet werden uitzonderingen om religieuze redenen voorzien. Het stadsbestuur maakt door enkel nog maar onverdoofd slachten te faciliteren van de uitzondering de regel. Het is van het stadsbestuur zeer hypocriet een schepen van Dierenwelzijn te handhaven, terwijl het beleid in de praktijk geen enkel respect betoont voor het welzijn van de dieren.

Filip Dewinter: “Het Vlaams Belang is van oordeel dat niet de verdoofde slachtlijn moet worden afgeschaft, maar wel de onverdoofde slachtlijnen. Wie zich in onze stad vestigt moet zich schikken naar onze normen en waarden. Eén van die waarden is het respect voor het welzijn van dieren. Ik had verwacht dat het huidige N-VA-stadsbestuur   –  in tegenstelling tot het vorige SP.a-bestuur – de moed zou hebben op te komen voor onze Vlaamse waarden. Dit blijkt dus niet het geval. Blijkbaar zijn de goede relaties met de moskeeën voor de N-VA belangrijker.  De ‘kracht van de verandering’ blijkt een lege doos te zijn.”

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...