‘Sporting A’-vlag aan vlaggenmast Gedempte Zuiderdokken vervangen door Turkse vlag

Filip Dewinter: “Sommige gemeenschappen eigenen zich blijkbaar bepaalde pleinen toe.”

 

Buurtbewoners meldden het Vlaams Belang dat de vlag van ‘Sporting A’ die aan een vlaggenmast aan het zuidelijke speelplein van de Antwerpse Gedempte Zuiderdokken hing vorige week vervangen is door een Turkse vlag. In bijlage vindt u de foto van de grote Turkse vlag die nu al een week wappert boven de Gedempte Zuiderdokken.

Het Vlaams Belang werd er ook van in kennis gesteld dat dit gemeld werd aan de politie, maar dat de politie weigerde in te grijpen. Toen een buurtbewoner een Turkse man aansprak waarom de Antwerpse vlag vervangen werd door een Turkse vlag, zou die hebben geantwoord: “Dit plein is van ons.”

Filip Dewinter: “Deze feiten tonen opnieuw aan dat veel allochtonen geenszins de intentie hebben om te integreren en zich, zelfs na hier vele jaren geleefd te hebben of zelfs geboren te zijn, 100% Marokkaans of Turks blijven voelen. Nu blijkt dat bepaalde gemeenschappen zich zelfs bepaalde stadspleinen en -wijken gaan toe-eigenen.  De grote Turkse vlag die wappert boven de Gedempte Zuiderdokken is een symbool dat kan tellen. Blijkbaar wordt dit bovendien gedoogd door het stadsbestuur.”

Filip Dewinter zal een vraag richten aan de burgemeester waarom de stad deze vlag na een week nog niet heeft verwijderd.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...