Vlaams Belang verzet zich tegen de sluiting van de Deurnese skipiste

 

 

Interpellatie van raadslid Wim Van Osselaer voor de gemeenteraadszitting van maandag 24 oktober 2016 aan schepen Van Campenhout betreffende de sluiting van de Deurnese skipiste

 

Sinds 1966 huurt de skiclub Zondal, eerst van de gemeente Deurne, nu van de stad Antwerpen een stuk grond op de Ruggeveldlaan. Op dit stuk grond zette de skiclub met eigen middelen een skischans. De huurovereenkomst werd jaarlijks verlengd op 1 januari. Het huidige contract loopt af op 31 december 2016 en nu wil de stad dit niet meer verlengen. Al jaren speelt de stadspolitiek met het idee om op deze gronden een zwembad te plaatsen. Op 27 september jl. er een brief werd verstuurd aan skiclub Zondal met de opzeg van de concessie vanaf 31 december 2016 en de mededeling dat de skiclub nog tot 30 juni 2017 krijgt om de skipiste af te breken, anders zal de stad dit doen op kosten van de club.

 

Blijkbaar is er dus een gegadigde opgedoken die er een zwembad en eventueel een schaatsbaan wil plaatsen. In de pers duikt de naam van studio 100 en Plopsaqua op. Het skiseizoen loopt echter van 1 september 2016 tot half juni 2017. De skiclub 630 leden telt waaronder 58 wedstrijdskiërs die 3 maal per week trainen en vele kinderen. De activiteiten kunnen niet zo maar naar Wilrijk overgeplaatst worden, aangezien de piste van skiclub Aspe momenteel vernieuwd wordt en er ten vroegste in november 2017 kan geskied worden op de nieuwe piste.

 

Mijn vragen:

 

Waarom laat de stad de concessie zo plots beëindigen, midden in het skiseizoen? Waarom kan / mag de skiclub dit seizoen niet uitdoen? Waarom is er geen degelijk overleg geweest met de club?  

Welke oplossing kan er aan de club en aan de meer dan 600 leden geboden worden? Wat met de geboekte sportvakanties? Is de piste dat er een Plopsaqua zou komen op de locatie realistisch, gezien de gevolgen voor de mobiliteit in dit deel van Deurne?

 

 

Motie

 

De Antwerpse gemeenteraad:

 

          overwegende dat de huidige concessie voor de skipiste afloopt op 31 december 2016 en niet verlengd wordt;

          overwegende dat de beëindiging van de concessie middenin het skiseizoen valt en dit de club en de vele aangesloten skiërs in problemen brengt;

          overwegende dat de vernieuwde Wilrijkse piste pas ten vroegste in november 2017 opent;

 

vraagt het college van burgemeester en schepenen om de skiclub Zondal toe te laten verder gebruik te maken van de skipiste en dit zeker tot het einde van dit skiseizoen, zijnde half juni 2017.

 

 

                                                                                                                  

 

Wim Van Osselaer
Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...