Slechts 1 op 12 illegalen gerepatrieerd

Ilegalen hebben vrijspel in Antwerpen : Vlaams Belang wil actieve opsporing en effectieve repatriëring illegalen

 

 

In antwoord op een parlementaire vraag van Filip Dewinter laat staatssecretaris Melchior Wathelet weten dat van de 3530 in 2009 in Antwerpen aangehouden illegalen er uiteindelijk slechts 457 (hetzij 12,9%) werden opgesloten om te worden gerepatrieerd. In 2010 (jan t.e.m. okt) ging het om 2702 aanhoudingen waarbij 316 (11,6%) illegalen werden opgesloten om gerepatrieerd te worden. Het aantal effectieve repatriëringen ligt uiteindelijk – zowel voor 2009 als 2010 – nog eens 30% lager dan het aantal illegalen dat werd opgesloten om te worden gerepatrieerd.

 

Uit deze cijfers blijkt dat de kans voor een illegaal om in Antwerpen opgepakt te worden naar het land van herkomst bijzonder klein is. Dit alles zorgt ervoor dat Antwerpen een illegalopolis dreigt te worden, waar illegalen vrij spel hebben. In combinatie met de vele sociale voordelen (gratis onderwijs, gratis medische hulp, gratis juridische bijstand) en de mogelijke regularisatie, zorgt de geringe kans om ooit aangehouden en gerepatrieerd te worden voor een ongekend aanzuigeffect t.a.v. nieuwe illegalen richting Antwerpen.

 

Het Vlaams Belang dringt aan op nieuwe afspraken tussen de Dienst Vreemdelingenzaken en de stad Antwerpen. Tevens wil het Vlaams Belang een actieve opsporing en effectieve repatriëring van illegalen. Filip Dewinter zal de burgemeester hierover bevragen.

 

 

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...