Politieke kameleon Ludo Van Campenhout maakt zich met overstap naar N-VA totaal ongeloofwaardig.

Filip Dewinter: “Ludo Van Campenhout moet ontslag nemen als schepen en als gewoon gemeenteraadslid gaan zetelen.”
Het Vlaams Belang is van oordeel dat gewezen VLD-schepen Ludo Van Campenhout zich bij zijn overstap naar de N-VA totaal ongeloofwaardig maakt.  Nog geen jaar geleden stapte Ludo Van Campenhout uit de VLD, zogezegd omdat hij met deze partij van standpunt verschilde in het dossier van de Oosterweelverbinding. Ludo Van Campenhout , die als schepen ondermeer de bevoegdheden Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit onder zich heeft,  schaarde zich ten tijde van het referendum achter de tunneloptie, terwijl zijn ex-partij voor de Langer Wapperbrug koos. “Als schepen van Ruimtelijke Ordening kan ik niet anders dan ‘neen’ stemmen”, zei de kersverse N-VA’er ter gelegenheid van het referendum over de Lange Wapperbrug nog. 
 
Nu sluit Van Campenhout zich dus aan bij een partij, de N-VA, die zich ten tijde van het referendum net als Open VLD een rabiaat voorstander toonde van de Lange Wapperbrug. Bent u nog mee? 
 
Overigens vond de nationalistische roeping van Van Campenhout wel zeer laattijdig plaats. Toen hij opstapte bij VLD, kondigde Van Campenhout in De Zevende Dag nog aan dat er “verschillende mogelijkheden” waren, waarbij hij niet alleen de N-VA als mogelijkheid noemde, maar ook de SP.a. “Want mijn bomma was socialist.”, zei de politieke kameleon Van Campenhout toen. Blijkbaar kreeg Van Campenhout van De Wever echter betere carrièrekansen dan van Janssens, zo blijkt nu. Dergelijke platvloerse overloperij die niets te maken heeft met inhoud, maar alles met persoonlijke carrièreberekening, mag niet beloond worden.  
 
Het Vlaams Belang is daarom van oordeel dat Ludo Van Campenhout ontslag moet nemen als schepen en als gewoon gemeenteraadslid moet gaan zetelen. Wat is het draagvlak van Van Campenhout immers nog en wie vertegenwoordigt hij nu? Indien hij geen ontslag wil nemen, moeten de bevoegdheden van Van Campenhout worden afgenomen en moet hij zijn mandaat afmaken als schepen zonder bevoegdheden.  
 
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...