Oosterweeltunnel:Filip Dewinter lanceert voorstel op Wakker op Zondag om Antwerpenaren vrij te stellen van tol

 

Voorstel zal door Vlaams Belang aan Vlaamse regering worden voorgelegd

Deze voormiddag vond op ATV (Wakker op Zondag) een Oosterweeldebat met alle politieke partijen plaats. Filip Dewinter lanceerde tijdens het ATV-debat het voorstel om de Antwerpenaar vrij te stellen van tolheffing zowel voor de bestaande Liefkenshoektunnel als voor de nieuwe te bouwen toltunnel.

 

Dat de Antwerpenaar het gelag zal moeten betalen voor de bouw van de nieuwe tunnel is ondertussen duidelijk. De Antwerpenaren worden zelfs driemaal voor de nieuwe tunnel belast.

1) Antwerpenaren betalen immers belasting zoals iedere burger in dit land.

2) Tevens moeten de Antwerpenaren opdraaien voor de meerkost van de tunnel, zijnde 352 miljoen euro. Dit zal na 2012 vermoedelijk leiden tot een verhoging van de gemeentelijke opcentiemen.

3) Daar bovenop wordt er bij de Antwerpse gebruiker van de tunnels ook nog tol geheven.

 

De toltarieven voor de nieuwe tunnel zijn momenteel bepaald op 2,44 euro voor auto’s, 15,35 euro voor lichte vrachtwagens en 19,02 euro voor zware vrachtwagens. Wie dagelijks eenmaal per dag met zijn auto door de nieuwe toltunnel rijdt, betaalt op jaarbasis 890,60 euro. Wie dagelijks heen en terug door de toltunnel rijdt, betaalt 1781,20 euro per jaar. Het Vlaams Belang wil dat de Vlaamse regering de Antwerpenaren vrijstelt van deze tolheffing.

 

Antwerpenaren zijn altijd al tegen tolheffing geweest. Het standbeeld van Brabo op de Grote Markt staat daar symbool voor. Ook nu verzet een meerderheid van de Antwerpenaren zich tegen de tolheffing voor de nieuwe tunnel. Zeker als ze driemaal voor de nieuwe tunnel moeten bijdragen. Filip Dewinter zal het voorstel om Antwerpenaren vrij te stellen van tolheffing eerstdaags ook aan de Vlaamse regering doen.

 

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...