Onkruid aan Olympiadekruispunt betekent gevaar voor weggebruikers

Het Vlaams Belang gaat het stadsbestuur interpelleren over het onderhoud van de bermen. ‘Aan het Olympiadekruispunt staat het onkruid inmiddels zo hoog, dat het een gevaar betekent voor weggebruikers’, zegt raadslid Wim Van Osselaer.

 

Het Olympiadekruispunt aan het Kiel is het kruispunt waar de Boomsesteenweg, de Populierenlaan, de Jan Van Rijswijcklaan, de Jan De Voslei en de VIIde Olympiadelaan samenkomen. ‘Het is een van de drukste verkeersknooppunten van de stad, waar ook een tram rijdt. Het kruispunt gold lange tijd als een zwart punt waar veel ongevallen plaatsvonden’, zegt Van Osselaer.
 
‘Ondertussen is het volledig heraangelegd. Het onderhoud van het kruispunt laat echter zwaar te wensen over. Het onkruid staat zo hoog, dat de tram op sommige plekken vanaf de baan nog nauwelijks te zien is. Allicht moet het groen daar zijn definitieve vorm nog krijgen, maar een minimum aan onderhoud in afwachting daarvan zou er toch mogen zijn. Buurtbewoners, die ons contacteerden, spreken er schande van. Ik hoop van het stadsbestuur tekst en uitleg te krijgen.’

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...