Omdat wij de Vlamingen verdedigen’ – grote voorjaarscampagne Vlaams Belang

Op een druk bijgewoonde persconferentie stelde het Vlaams Belang vandaag een grootscheepse voorjaarscampagne voor met als slogan ‘Omdat wij de Vlaming verdedigen’. Filip Dewinter: ” Met deze campagne concentreert het Vlaams Belang op de essentie. ‘Vlaams Belang verdedigt de Vlaming’ is de kerntaak van onze partij. Assertieve teaser-affiches met een antwoordaffiche geven de speerpunten van ons programma weer: Vlaamse onafhankelijkheid, islamisering en immigratie-invasie stoppen, criminaliteit hard aanpakken en Vlaamse jobs in Vlaamse handen houden.”

Filip Dewinter verduidelijkte dat het Vlaams Belang zich met deze opmerkelijke campagne stevig positioneert in het politieke landschap: “Wij blijven de stem van het volk en zullen blijven spreken waar anderen zwijgen.” De affiche ‘Omdat wij de Vlaming verdedigen’ wordt in een eerste aanplakgolf voorafgegaan door drie affiches. Met een knipoog worden de woorden ‘waarom’ en ‘Vlaams Belang’ op die affiches afgebeeld in het Frans, het Arabisch en het Chinees. “Wij geven een antwoord op de problemen van deze tijd,” stelt Dewinter. De drie ‘teasers’ raken inderdaad de kern van de Belgische problematiek. De affiche met het Chinese opschrift refereert naar het verlies van Vlaamse jobs aan lageloonlanden. ‘Pourquoi’ is uiteraard een knipoog naar de Belgische blokkering die elk goed bestuur onmogelijk maakt. En het Arabische opschrift met islam-groene achtergrond verwijst naar de toenemende islamisering en de strijd voor het behoud van onze identiteit.

Zelfs politieke tegenstanders moeten schoorvoetend toegeven dat het Vlaams Belang gelijk heeft, denken we maar aan het jarenlange pleidooi van onze partij voor nultolerantie in probleemwijken. Valkeniers: “Het mag dan wel zo zijn dat andere partijen delen van onze analyse hebben overgenomen – het bewijst enkel dat we al die tijd gelijk hadden – het betekent nog niet dat de traditionele politici ook in de feiten voor een ommekeer in het beleid zorgen. ‘A’ zeggen maar ‘B’ niet durven toepassen, leidt tot heilloos immobilisme.” Het is net dat Belgisch immobilisme dat het Vlaams Belang wil doorbreken.

De campagne, die vandaag start en loopt tot half april, culmineert in een actualiteitscongres op 18 april in de Antwerpse Zuiderkroon. Daar zal duidelijk worden dat het Vlaams Belang als enige partij écht het verschil maakt, preciseerde Partijraadsvoorzitter Filip De Man: “Het congres vormt bovendien het startsein voor een aangehouden inspanning om de Vlaamsgezinde en rechtse kiezer uit te leggen dat het Vlaams Belang het enige alternatief is. De intrede van de N-VA in de Vlaamse regering brengt de realisatie van de resoluties van het Vlaams parlement geen stap dichterbij, terwijl de hype van Lijst Dedecker intussen duidelijk voorbij is. Alleen een sterk Vlaams Belang kan voldoende druk zetten op de traditionele partijen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...