N-VA onderhandelt met SP.a/Groen over een bestuursakkoord in Hoboken en pleegt daarmee kiezersbedrog

Houding N-VA-Hoboken staat haaks op de visie van Bart De Wever
 
Vlaams Belang wil rechts bestuur in Hoboken mogelijk maken
 
 
 Vlaams Belang heeft vandaag kennis genomen van het initiatief van N-VA om met het kartel SP.A/Groen te onderhandelen over een bestuursakkoord voor het district Hoboken. De keuze van N-VA om met dit kartel te onderhandelen is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Bart De Wever heeft als formateur alles uit de kast gehaald om SP.A en Groen te weren uit de coalitie voor de stad Antwerpen. En op dit moment lijkt zijn opzet ook geslaagd.
 
 Het is dan ook hallucinant dat N-VA-Hoboken net het tegenovergestelde doet van haar nationaal voorzitter. Het lijkt er wel op dat de visie van de nationale voorzitter van de N-VA in Hoboken nul en generlei waarde heeft.
 
 Dit scenario is trouwens nog steeds te vermijden. Vlaams Belang heeft enkele weken geleden bij de eerste coalitiegesprekken met N-VA-lijsttrekker Kathelijne Toen gedoogsteun aangeboden om een rechts bestuur in Hoboken mogelijk te maken. Die steun geldt voor een bestuur van N-VA op zich of aangevuld met CD&V en/of Open VLD.
 
 Vlaams Belang rekent er dan ook op dat de leiding van N-VA in Hoboken tot andere inzichten komt en doet wat ze aan de kiezer heeft beloofd. Namelijk een einde stellen aan een decennialang socialistisch bestuur in Hoboken. SP.A/Groen opnemen in het Hobokens bestuur is dan ook niets anders dan kiezersbedrog.
 
 
 Wim Wienen
 Vlaams Volksvertegenwoordiger
 0495/24.60.09
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...