Moslimorganisatie van Anjem Choudary verboden in Groot-Brittanië, maar welkom in België

BRUSSEL EN ANTWERPEN WORDEN VRIJHAVENS VOOR MOSLIMEXTREMISTEN

Als reactie op het recent in de Kamer van Volksvertegenwoordigers gestemde boerkaverbod – het Vlaams Belang diende reeds in 2003 een dergelijk wetsvoorstel in – plande de moslimorganisatie ‘Muslim Rise’ afgelopen zaterdag een betoging in Brussel. De verboden manifestatie vond uiteindelijk niet plaats, maar alleen omdat – volgens de leider van ‘Sharia4Belgium’ – de moslims “niet konden accepteren dat ongelovige agenten onze zusters tijdens de actie zouden bezoedelen”.

 

Tijdens een persconferentie in Antwerpen spraken de organisatoren, die naar eigen zeggen “pas zullen rusten als de vlag van de islam overal wappert”, dreigende taal aan het adres van de “ongelovigen”. De leider van het in Engeland verboden ‘Islam4UK’, Anjem Choudary, was gisteren op uitnodiging van ‘Sharia4Belgium’ in Antwerpen en kon er ongestoord zijn haatproza verspreiden. Voor het Vlaams Belang is het absoluut onaanvaardbaar dat een fundamentelist die in Groot-Brittannië wordt vervolgd, in België met open armen wordt ontvangen. Uitgerekend in een ‘buurthuis voor Samenlevingsopbouw’ riep Choudary op tot geweld, maar door de Belgische autoriteiten werd hem geen strobreed in de weg gelegd. Wellicht is dat ook de reden waarom hij verklaarde ernstig te overwegen zich in België te komen vestigen.

 

De afgelopen jaren kregen we in dit land een lawine van “anti-racistische” wetswijzingen, maar gevaarlijke extremisten als Anjem Choudary kunnen ongestoord hun gang gaan. In Antwerpen werden niet-moslims gisteren vergeleken met “apen en varkens”, maar bij het zogenaamde Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CKGR) bleef het oorverdovend stil.

 

Het Vlaams Belang eist dat de overheid strenger optreedt en haatzaaiers zoals Anjem Choudary onmiddellijk het land uitzet. Het lakse optreden van de overheid zorgt ervoor dat steden als Brussel en Antwerpen steeds meer als vrijhavens voor moslimfundamentalisten worden beschouwd. Voor onze partij is de vrijheid van meningsuiting absoluut, maar aan oproepen tot geweld moet resoluut paal en perk worden gesteld. Inzake immigratie en islamisering staat dit land voor de keuze: aan moslims moet voor eens en voor altijd duidelijk worden gemaakt dat zij zich moeten aanpassen aan onze waarden en normen. Over de basisbeginselen van onze Westerse democratie is geen enkel compromis mogelijk. Wie zich hier niet kan bij neerleggen, kan beter zijn toekomst gaan zoeken in landen waar boerka en sharia de norm zijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...