Moham(m)ed meest populaire naam bij pasgeborenen in Antwerpen

Moham(m)ed meest populaire naam bij pasgeborenen in Antwerpen

Uit een antwoord van burgemeester Bart Dewever op een vraag van Filip Dewinter in de Antwerpse gemeenteraad naar de populairste voornamen die aan pasgeborenen in 2012 in Antwerpen werden gegeven, blijkt dat de meeste voorkomende naam bij pasgeborenen in Antwerpen Mohamed is. De meest voorkomende meisjesnaam is Sara.

Afgaande op de top 10 van de  boorlingnamen op 1/1/2013 stellen we vast dat 7 op de 10 van de mannelijke boorlingen een naam van Arabische origine dragen. Bij de meisjes is dit  minder duidelijk, maar stellen we vast dat minstens 4 namen in de top 10 van Arabische oorsprong zijn.

Als we enkel kijken naar de jongens blijkt dat 3,2% van de pasgeboren jongens genoemd werden naar de islamitische profeet Mohamed (ook als ‘Mohammed’ gespeld). Andere Arabische namen in de mannelijke top 10 van de 0-jarigen zijn: Rayan (met water verzadigd), Imran (Lang levend), Ali (de verhevene), Anas (naaste, vriend), Hamza (leeuw, sterk).

Dat Mohamed de meest populaire jongensnaam is en 7 op 10 van de populairste jongensnamen in Antwerpen van Arabische oorsprong zijn, is volgens Filip Dewinter een teken van de wand: “De islamisering en Arabisering van Antwerpen is volop bezig. Opvallend is ook dat de hier verblijvende niet-Europese Noord Afrikaanse vreemdelingen zich alles behalve integreren. Zij blijven consequent kiezen voor Arabische namen en tonen op die manier aan dat ze ook voor hun kinderen  iedere vorm van integratie afwijzen.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...