Hugo Coveliers neemt ontslag in Antwerpse gemeenteraad ten voordele van Ekers districtsraadslid Nancy Verrijke.

Na overleg met het Vlaams Belang heeft Hugo Coveliers besloten om zijn ontslag te geven als Antwerps gemeenteraadslid. Omwille van allerlei zakelijke verplichtingen was het voor Hugo Coveliers steeds moeilijker om de commissies en gemeenteraadszittingen bij te wonen. Eerder reeds heeft Hugo Coveliers laten weten dat hij geen kandidaat meer zou zijn de komende gemeenteraadsverkiezingen. Door ontslag te nemen als gemeenteraadslid maakt Hugo Coveliers plaats voor Nancy Verrijke die momenteel districtsraadslid is van het Vlaams Belang in Ekeren.

Met Nancy Verrijke komt opnieuw een vrouw de gemeenteraadsfractie van het Vlaams Belang versterken. De aanstelling van Nancy Verrijke als gemeenteraadslid past volledig in de plannen van het Vlaams Belang om de partij te vervrouwelijken en meer vrouwen aan bod te laten komen.

Nancy Verrijke is geboren te Antwerpen op 14 juli 1967. Zij is sinds 2006 tewerkgesteld als medewerkster op de Vlaams Belang-fractie in het Vlaams parlement. Voordien werkte zij als zelfstandig immobilienmakelaar.

Hugo Coveliers: “ Ik zet een stap opzij om een bekwame vrouw de kans te geven om zich politiek te engageren. In Nancy Verrijke heb ik het volste vertrouwen. Ik neem afscheid in de overtuiging dat er in de Antwerpse gemeenteraad naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen een einde komt aan meer dan 70 jaar socialisme. Bart De Wever zal inderdaad de keuze moeten maken tussen meer van hetzelfde met de traditionele partijen of ommekeer met het Vlaams Belang”.

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...