Haalbaarheid van een nieuw te bouwen voetbalstadion in Antwerpen


Interpellatie van Filip Dewinter aan de burgemeester voor de gemeenteraadszitting van dinsdag 29 mei 2012  betreffende zijn uitspraken over de haalbaarheid van een nieuw te bouwen voetbalstadion in Antwerpen


 


De bouw van een multifunctioneel voetbalstadion was één van de belangrijkste punten van het bestuursakkoord. De realisatie, of zelfs maar het begin van realisatie, ervan was iets minder makkelijk dan het er uitzag. De afgelopen jaren vielen er heel wat stadionperikelen te noteren.


 


Maar in het ATV-programma ‘Wakker op Zondag’ van 20 mei leek het er wel op dat de burgemeester het project officieel heeft begraven. Hij liet er weten niet langer te geloven in een gezamenlijk voetbalstadion voor Beerschot en Antwerp. Hij vindt dat het geld dat hiervoor werd opzij gezet beter gebruikt wordt voor andere projecten.


 


Daarom mijn vragen aan de burgemeester:


   1. Hoe komt het dat de burgemeester nu tot deze conclusie/uitspraken komt?
  2. Zijn er volgens de burgemeester nog andere redenen behalve de houding van de betrokken clubs voor het falen van dit project?
  3. Welke kosten werden er in totaal de afgelopen jaren voor het nieuwe stadion door de stad en AG Vespa gemaakt? (bv. studiewerk zoals marktverkenning Vespa, de studie voor locatie,…), vergaderingen en onkosten taskforce, spandoek dat op IPZ heeft gehangen,…)
  4. Welke projecten gaan er concreet ondersteund worden met de gereserveerde 25 miljoen euro en wat is de timing? Kan dit nog binnen dit half jaar gerealiseerd worden?
  5. Quid de invulling van de voor het stadion bestemde gebied op Petroleum Zuid?

 


 


 


 

Filip Dewinter
Fractievoorzitter gemeenteraad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...