Geen censuur op de Boekenbeurs

Zaterdag voerden kopstukken en militanten van het Vlaams Belang een protestactie op de 77e boekenbeurs aan de Antwerpse Expo. Aanleiding is het verbod om de Vlaams-nationale Uitgeverij Egmont als standhouder toe te laten.

 Om als uitgeverij te kunnen deelnemen aan de Boekenbeurs, moet men erkend zijn door de Vlaamse Uitgeversvereniging (VUV). Deze vereniging weigert echter Egmont te erkennen, zonder daar enige reden voor op te geven. De uitgeverij voldoet nochtans aan alle voorwaarden.

 Het gaat duidelijk om een politieke boycot. De traditionele uitgeverijen en boekhandels (ketens) kunnen niet verdragen dat het Vlaamse lezerspubliek zou kennismaken met ‘politiek incorrecte’ boeken. Daarom zult u op de Boekenbeurs nauwelijks of geen boeken vinden die kritisch staan tegenover de massa-immigratie en de islamisering van onze samenleving. U zult nauwelijks of geen werken vinden die kritisch staan tegenover de Europese Unie, of werken die opkomen voor de Vlaamse onafhankelijkheid.

Verschraling

 Deze verschraling van het boekenaanbod is tevens een verschraling van het openbare debat. Het is een beetje belachelijk dat de Boekenbeurs wel diversiteit toelaat wat het aanbod van kookboeken betreft, maar niet op het vlak van boeken met een politieke inslag. De Boekenbeurs zou juist een plaats van ontmoeting moeten zijn van verschillende meningen, wars van censuur, boycot en betutteling. Het is aan het publiek om te beslissen wat het wil lezen, niet aan de traditionele uitgeverijen die de markt willen afschermen voor zichzelf.

 Uitgeverij Egmont legt zich echter niet neer bij welke antidemocratische boycot dan ook. Ze stelde zaterdag aan de ingang van de Boekenbeurs een kleine greep uit haar aanbod
 voor.

 Lees meer over ons boekenaanbod op www.uitgeverijegmont.be.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...