Filip Dewinter verontwaardigd over weigering Bart De Wever om Vlaams Belang nog verder uit te nodigen voor Antwerpse coalitiebesprekingen

 Filip Dewinter: “De Wever past cordon sanitaire strikt toe en wordt nu gegijzelde van de traditionele partijen.”
 
 
 Het Vlaams Belang verneemt vandaag dat Bart De Wever het Vlaams Belang niet langer zal uitnodigen voor verdere besprekingen in verband met de Antwerpse coalitievorming.
 
 Vlaams Belang-fractievoorzitter Filip Dewinter toont zich hieromtrent verontwaardigd: “Terwijl De Wever en de N-VA zich officieel tegen het cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang kanten, blijkt in de praktijk andermaal dat de N-VA het cordon strikt toepast. De Wever danst naar de pijpen van de traditionele partijen.”
 
 Filip Dewinter noemt de beslissing van De Wever om het Vlaams Belang te weren van verdere coalitiebesprekingen niet alleen moreel verwerpelijk, maar bovendien ook zeer dom: “Op het einde van de rit zou een samenwerking met het Vlaams Belang wel eens de enig mogelijke keuze blijken te zijn voor De Wever. De Wever wordt nu de gegijzelde van de traditionele partijen in het algemeen en links (sp.a en Groen) in het bijzonder. Door het Vlaams Belang uit te sluiten, gooit De Wever de stok achter de deur weg om druk te zetten op de traditionele partijen.”
 
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...