Filip Dewinter plaatst beelden van drieste diefstal in Merksem op zijn website

Filip Dewinter plaatst beelden van drieste diefstal in Merksem op zijn website

Filip Dewinter wil naar Nederlands voorbeeld gefilmde criminele feiten via officiële internetwebsite verspreid zien worden.


Op donderdag 24 maart werd in volle daglicht op de parking van de winkel Repro aan de drukke Bredabaan in Merksem een nog ingepakte dure printer (plotter) van meer dan 2000 euro gestolen door drie allochtonen. De machine was enkele minuten voor de diefstal geleverd. De dieven maakten van een kleine oplettendheid van de zaakvoerder gebruik om er met het grote en zware toestel vandoor te gaan.

De criminelen beseften blijkbaar niet dat ze gefilmd werden. Op het filmpje is te zien hoe de criminelen vliegensvlug de plotter in een wagen laden en er – met de plotter deels uit de koffer van de auto stekend – vliegensvlug vandoor racen. De eigenaar van Repro verspreidde het filmpje per e-mail. Vandaag heeft  Filip Dewinter het filmpje van de diefstal op zijn website www.filipdewinter.be geplaatst.

Met het plaatsen van het filmpje op zijn website wil Filip Dewinter nogmaals het debat voeren over het publiek maken van gefilmde criminele feiten via internet. Een voorbeeld kan genomen worden aan Nederland, waar overheid en parket samenwerken met een aantal websites ( o.m.  www.boevenvangen.nl en www.opsporingverzocht.nl ) om de daders van misdrijven op te sporen en te identificeren. In onze gedigitaliseerde samenleving, waarbij het gebruik van veiligheidscamera’s alsmaar uitbreidt, moet de overheid hiervan maximaal gebruikmaken om de criminelen te identificeren.

Dewinter roept in ieder geval iedereen op om de beelden te bekijken en onmiddellijk de politie te verwittigen indien men de dader op de beelden herkent.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...