Filip Dewinter: “Marokkaanse school in Borgerhout is rem op de integratie en gevaarlijk precedent”

Vlaams Belang kant zich tegen beslissing van stadsbestuur om met belastinggeld gebouwde containerschool aan Hoge Weg (Borgerhout) in gebruik te geven aan de Federatie van Marokkaanse Verenigingen en de vzw Iqra

Filip Dewinter: “Onder het mom van het ‘respect voor de diversiteit’ worden segregatie en apartheid gecultiveerd. Marokkaanse school is rem op de integratie en gevaarlijk precedent.”

Het Vlaams Belang kant zich tegen de beslissing van de stad Antwerpen om de – met belastinggeld gefinancierde – containerschool aan de Hoge Weg in Borgerhout in gebruik te geven aan de Federatie van Marokkaanse Verenigingen en de vzw Iqra om er een school te starten.

Het Vlaams Belang stelt vast dat Mohamed Chakkar, initiatiefnemer en voorzitter van de Federatie van Marokkaanse Verenigingen, het project nu weliswaar presenteert als een school “voor iedereen”. Erg geloofwaardig is dit echter niet.  Tezelfdertijd legt hij er immers de nadruk op dat “veel aandacht zal worden besteed aan de thuiscultuur van de leerlingen” en dat “de leerlingen op de speelplaats de thuistaal mogen spreken die ze willen”. De school draagt zelfs een Arabische naam. Als statement kan dit tellen. Grotesk is bovendien de aangehaalde beweegreden van Chakkar om deze school te starten, namelijk dat er “onvoldoende kwaliteitsonderwijs in Antwerpen zou zijn”, terwijl de niveaudaling precies een gevolg is van de té grote instroom van allochtone kinderen in het Antwerpse onderwijs.

Filip Dewinter reageert scherp: “Onder het mom van het ‘respect voor de diversiteit’ worden segregatie en apartheid gecultiveerd. Voor de gemeenteraadsverkiezingen liet de N-VA nog weten geen voorstander te zijn van de Iqra-school. Nu geeft de stad Antwerpen, die bouwheer was van het containerschool-project, de school in gebruik aan de Federatie van Marokkaanse Verenigingen. Deze school zal niet alleen een rem zijn op de integratie, maar vormt bovendien een gevaarlijk precedent. In Nederland kent men al veel langer het fenomeen van scholen die vanuit moslimhoek worden opgericht. Ze blijken in de praktijk zeer slecht onderwijs te verschaffen en de integratie tegen te werken.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...