Filip Dewinter hoopt opnieuw op maximumstraf voor Sharia4Belgium-leider

Enkele Vlaams Belang-militanten voeren actie : “Sharia 4Belgium is terrorisme”
Filip Dewinter is tevreden dat de rechtbank zich bevoegd verklaard heeft in de zaak Fouad Belkacem, alias Abu Imran. De pogingen van Fouad Belkacem en zijn advocaat om de zaak te vertragen zijn mislukt. Deze uitspraak heeft bovendien een grote precedentwaarde. Het verspreiden van haatboodschappen via internet dient dus niet telkens voor het Hof van Assisen voor te komen, zoals de advocaat van Sharia4Belgium bepleitte, maar kan door een gewone rechtbank behandeld worden. Inhoudelijk bleven zowel de burgerlijke partijen (Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en Filip Dewinter) als het openbaar ministerie bij hun eerder genomen standpunten. “Alle feiten zijn bewezen. Belkacem is niet meer dan een ordinaire crimineel die zich nu als professioneel haatzaaier ontplooit. Zijn uitspraken kunnen niet op een vreedzame manier gelezen worden”, zo verwoordde de openbaar aanklager het.
Filip Dewinter hoopt dat de maximumstraf tegen Fouad Belkacem gehandhaafd wordt. De Sharia4Belgium-leider Abu Imran is immers niet van plan om op te houden met het verspreiden van haatboodschappen. Hij zei dat deze ochtend duidelijk tegen de rechters. Hij zal dus ook in de toekomst blijven oproepen tot de gewapende jihad tegen alle niet-moslims.
Enkele Vlaams Belang-militanten voerden deze morgen actie aan de trappen van het justitiepaleis met de boodschap “Sharia4Belgium is terrorisme” en “Respect voor het gastland”.
De uitspraak is op vrijdag 4 mei.
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...