Filip Dewinter: “De Coninckplein is draaischijf voor internationale drugshandel”

Het Vlaams Belang voerde vrijdag jl. op het De Coninckplein actie tegen de drugsoverlast in Antwerpen-Noord. Enkele militanten zochten de dag ervoor op aangeven van buurtbewoners naar restanten van drugsgebruik. Er werden 18 drugsspuiten, zilverpapier, enkele aanstekers en lepeltjes gevonden. Een militant vond tot zijn grote verbazing ook een bol zilverpapier waarin 10 gram heroïne bleek te zitten.  Dit pakje heeft een straatwaarde van minstens 5.000 euro.  Een bol van 10 gram is geen gewone gebruikersdosis. Normaal wordt heroïne verhandeld in dosissen van 1 gram.


Op en om het De Coninckplein zijn dus niet alleen kleine dealers actief, maar ook serieuze drugsdealers die grotere hoeveelheden verhandelen aan kleinere dealers. Drugsdealers zakken tegenwoordig af vanuit Charleroi, Luik, Nederland, Noord-Frankrijk en zelfs Spanje om in de buurt van het De Coninckplein grote hoeveelheden drugs te kopen. Het plein is een draaischijf voor internationale drugshandel geworden. De burgemeester kijkt de andere kant op en weigert in te grijpen.

Filip Dewinter wil dat de burgemeester gelet op de ernst van de drugshandel speciale maatregelen neemt. Bij wijze van protest zal Filip Dewinter alvast de 10 gram heroïne aan de burgemeester, hoofd van de Antwerpse politie, overhandigen op de eerstvolgende gemeenteraad. Tegelijk zal hij de burgemeester nogmaals onze voorstellen voor een efficiënte aanpak van de drugproblematiek herinneren.

lees meer en bekijk foto’s

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...