FDW op proces tegen Sharia4Belgium

Fouad Belkacem, alias Abu Imran, de leider van Sharia4Belgium, die deze morgen zelf niet opdaagde, zet aan tot haat, discriminatie en geweld tegen alle niet-moslims. Tot die conclusie kwamen zowel de burgerlijke partijen – Filip Dewinter en het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding – als het openbaar ministerie. “Belkacem is niet meer dan een ordinaire crimineel die zich nu als haatzaaier ontplooit. Zijn uitspraken kunnen niet op een vreedzame manier gelezen worden. (…) Hij is de lont aan het kruitvat. Er moet maar een andere gek zich geroepen voelen om zijn woorden in de praktijk te brengen. (…) Hij is een dreigend gevaar voor onze samenleving ”, aldus de openbaar aanklager die een jaar effectieve gevangenisstraf eiste voor zijn haatboodschappen  aan het adres van niet-moslims, zijn doodsbedreigingen t.a.v. Filip Dewinter en zijn degoutante uitspraken n.a.v. het overlijden van Marie-Rose Morel.
Talrijke citaten en filmpjes passeerden deze morgen op de rechtbank de revue. Allemaal even wansmakelijk  en gewelddadig. Uit alles wat hij als woordvoerder van Sharia4Belgium zegt, druipt de haat voor niet-moslims af. Hij valt ook voortdurend de democratie aan en roept op tot de jihad. Hij wil alle niet-gelovigen bestrijden met de wapens. “Moslims zijn hier om te domineren. Het is de plicht van de moslims om de democratie te verwerpen. (…) Het boerkaverbod is een oorlogsverklaring tegen moslims. (…) Jullie zijn vuiler dan dieren, die drinken tenminste geen alcohol”. 
Het Vlaams Belang hoopt dat dit proces tegen Abu Imran het startschot is van een strenge aanpak van het haatdragend moslimextremisme. De toenemende agressiviteit van de jonge moslims in ons land en onze stad worden mede veroorzaakt door oproepen tot geweld van moslimextremisten zoals Abu Imran. In hun ogen zijn alle niet-moslim “aanhangers van de duivel die door moslims mogen verwijderd worden”. De uitspraak van de rechtbank  is op 10 februari.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...