Enthousiast congres in Gent

Onder grote belangstelling stelde het Vlaams Belang vandaag zijn STOP-onveiligheidsplan voor op het programmacongres te Gent.

In zijn verwelkoming toonde Gents lijsttrekker Johan Deckmyn aan dat het onveiligheidsprobleem in zijn stad groter is dan ooit. Zo steeg de inbraakcriminaliteit in de Arteveldestad met liefst 28%.

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter pleitte in zijn toespraak voor het verhogen van de celcapaciteit van 9000 naar 15000 en ging in op het linkse dogma als ware crimineel gedrag het gevolg van zogenaamde kansarmoede of inkomen. “Hoe zou het toch komen dat de criminaliteitsgraad bij Vlaamse werklozen en laaggeschoolden dezelfde is als bij Vlamingen die een vaste job hebben of hoog opgeleid zijn terwijl dat bij allochtonen absoluut niet het geval is. De reden waarom bepaalde vreemdelingen en allochtonen crimineler gedrag vertonen dan autochtonen lijkt dan ook veeleer te maken te hebben met culturele factoren dan met zogenaamde kansarmoede of inkomen”, aldus Filip Dewinter.

Voorzitter Bruno Valkeniers pleitte in zijn slottoespraak voor een samenleving waar we ons opnieuw thuis kunnen voelen. “Een samenleving waar we opnieuw baas zijn in eigen land en waar ónze normen en waarden de regel zijn en niet omgekeerd.”

Lees hier de tospraak van Filip Dewinter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...