Criminaliteit in Merksem blijft stijgen!

Interpellatie van raadslid Jan Penris aan de burgemeester voor de gemeenteraadszitting van dinsdag 29 mei 2012 betreffende de stijgende criminaliteit te Merksem
 
 
Wederom is er eind april in Merksem een schietpartij geweest met dodelijke afloop.
Reeds eerder heb ik de burgemeester bevraagd over de toenemende criminaliteit in Merksem, meer bepaald in de buurt van de Bredabaan. Toen heb ik het stadsbestuur nog gewaarschuwd dat met de sluiting van café Tivoli de problemen zich zouden verplaatsen en dat dealers en de bijhorende overlast en criminaliteit zich zou gaan concentreren in café Groenendaal. Onder druk van drugsdealers werd de uitbater van café Tivoli ertoe gedwongen zijn zaak te sluiten. Amper een maand later hebben we reeds te maken met een dodelijke schietpartij aldaar.

De criminaliteit steeg in Merksem met 14% in 2011 t.o.v. 2010. Aan het tempo waarmee de criminele feiten in Merksem nu plaatsvinden, zal de criminaliteit dit jaar nog toenemen. Vanuit het stadsbestuur moet er dan ook een oplossing geboden worden aan deze spiraal van geweld en criminaliteit in Merksem.

 
Welke maatregelen zal de burgemeester nemen om de stijgende criminaliteit in Merksem te doen dalen?
Is de burgemeester bereid extra agenten in te zetten voor Merksem zodat de veiligheid van de Merksemnaren opnieuw verzekerd kan worden?

 

 

 

 

Jan Penris
Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...