Chaos troef in Antwerps stadshuis: Vlaams Belang wil duidelijkheid van Antwerpse meerderheid

Monica De Coninck weg uit Antwerps college: ratten verlaten zinkende schip
 
De Vlaams Belangfractie in de Antwerpse gemeentraad wil dringend duidelijkheid van de Antwerpse meerderheid over een aantal prangende kwesties. Zo wil het Vlaams Belang weten wie Monica De Coninck zal opvolgen als schepen: iemand van de ‘stadslijst’, een verkapte socialist van de CD&V of een echte socialist van de SP.a?
 
Hoe zit het overigens met de CD&V-N-VA-fractie? Vormt Bart De Wever na al zijn kritiek van de voorbije dagen op de CD&V nog één fractie met de CD&V in de gemeenteraad of niet? Maakt Bart De Wever überhaupt nog deel uit van de meerderheid of is hij consequent en stapt hij eindelijk op uit de meerderheid?
 
Wat met de SP.a- en CD&V-fracties op de meerderheidsbanken? Vormen zij vanaf heden de stadslijstfractie of blijven zij tot nader order elk apart op de meerderheidsbanken zitten?
 
De chaos regeert binnen de Antwerpse meerderheid. De verkiezingskoorts heeft de Antwerpse meerderheid flink te pakken met als gevolg dat er nauwelijks nog bestuurd wordt. Het stadsbestuur brokkelt uiteen en de vijandigheid tussen de verschillende partijen – of wat ervan overblijft – verlamt de werking van het stadsbestuur.
 
Met het verdwijnen van Monica De Coninck wordt het duidelijk dat de ratten het zinkende schip verlaten. De Coninck laat een Antwerps OCMW achter dat jaar na jaar via alsmaar hoger oplopende tekorten (dit jaar geschat op 15 miljoen euro) een grotere hap neemt uit het Antwerpse budget, terwijl geen beterschap in zicht is. Het laatste jaar van de monstercoalitie dreigt een rampjaar voor Janssens en co te worden.
 
Fractievoorzitter Filip Dewinter zal op de eerstvolgende gemeenteraad het stadsbestuur hierover ondervragen.
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...