Buurt Observatie Patrouille – Seefhoek (BOP) vindt 10-tal drugsspuiten en drugsattributen in de omgeving van Free Clinic aan Schijnpoort te Antwerpen.

Filip Dewinter : Open drugsopvangcentrum Free Clinic moet dicht ! Seefhoek is drugsoverlast meer dan beu !
Deze ochtend is de Buurt Observatie Patrouille – Seefhoek (BOP) op stap geweest in de buurt van het open opvangcentrum voor drugsverslaafden  Free Clinic  aan Schijnpoort te Antwerpen.
In de omgeving van de Free Clinic in de Antwerpse Seefhoek werd op minder dan één uur een tiental drugsspuiten e.a. drugsattributen (ontsmettingsmiddel voor naalden, verbrande lepeltjes en zilverpapier om heroïne vloeibaar te maken, …) teruggevonden. De drugsspuiten en dito attributen liggen in de omgeving van winkels en scholen open en bloot op straat.  Drugsverslaafden hangen rond en werpen hun gebruikte spuiten e.a. attributen zomaar weg.
Alhoewel er al ontelbare keren beloofd werd dat er ingegrepen zou worden voor de overlast van de Free Clinic gebeurt er helemaal niets.  Uiteraard trekken de vele drugsverslaafden die rond de Free Clinic hangen veel drugdealers, heroïneprostituees en andere drugsverslaafden aan.  De drugplaag teistert niet alleen de Seefhoek maar ondertussen de hele buurt van Antwerpen-Noord.
Het Vlaams Belang is van mening dat de drugproblemen in Antwerpen-Noord pas echt opgelost kunnen worden indien de Free Clinic uit de stad zou verdwijnen.  Een open opvangcentrum in deze buurt is nefast en trekt alleen maar nieuwe drugsverslaafden aan.  Het argument dat een open drugsopvangcentrum gevestigd moet worden daar waar er drugsverslaafden zijn houdt geen steek.  De redenering geldt eerder omgekeerd.  De drugsverslaafden komen naar de plaats waar een drugsopvangcentrum gevestigd is.  Alleen door de Free Clinic weg te halen uit Antwerpen-Noord kan er een einde gemaakt worden aan de drugsoverlast en dealersoorlog.
Het Vlaams Belang pleit voor een gesloten drugsopvangcentrum op een neutrale plaats buiten de stad.  Het Vlaams Belang zal de verzamelde drugsspuiten en dito attributen op de eerstvolgende gemeenteraad n.a.v. het debat over de drugsproblematiek in Antwerpen-Noord aan de Antwerpse Burgemeester Patrick Janssens overhandigen. 
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...