“Boerka-bikini” 20m²-borden in Antwerpen geviseerd, beschadigd en met verf besmeurd

Gisteren werden in Antwerpen verschillende  20m²-afficheborden met de slogan “Vrijheid of islam? Durven Kiezen!” – waarop de dochter van Filip Dewinter in “boerka-bikini” staat afgebeeld – beschadigd. De affiches werden gedeeltelijk afgetrokken en met verf besmeurd. Her en der probeerde men ook om de borden te vernielen.
Het Vlaams Belang betreurt dit politieke vandalisme. Onze partij stelt vast dat de politieke tegenstanders van het Vlaams Belang weigeren om op een democratische manier en met open vizier het politieke debat aan te gaan. Er wordt daarentegen gekozen voor vandalenstreken en vernieling van affiches en borden.
Het Vlaams Belang gaat ervan uit dat de vandalenstreken het werk zijn van leden van ‘Sharia 4 Belgium’. Deze organisatie had reeds bij het bekendmaken van de affichecampagne laten weten dat zij de borden zouden viseren en vernielen.
Het Vlaams Belang beschouwt het vernielen en besmeuren van de afficheborden als een poging tot intimidatie. Het Vlaams Belang zal zich niet neerleggen bij de fysieke chantage van een handjevol ondemocratische tegenstanders en heeft vandaag via Filip Dewinter dan ook klacht ingediend tegen onbekenden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...