Beschadigingsoperatie tegen Vlaams Belang gaat door tot aan de verkiezingen: opnieuw valse Vlaams Belang-affiches verspreid

Valse VB-affiches ‘Amina E., asielzoekster. Stenigen, zonder pardon’, ‘Bart H. homo. Genezen, zonder pardon’, ‘Evi, Heks. Op de brandstapel zonder pardon’, Geoffrey, kunstenaar. Censureren, zonder pardon’ verspreid in Antwerpen
 
Filip Dewinter distantieert zich en dient klacht in tegen initiatiefnemers
 
Nadat tegenstanders van het Vlaams Belang in de aanloop van de verkiezingen al een keer nepaffiches van het Vlaams Belang hadden verspreid met als doel onze partij in een slecht daglicht te stellen, nadat reeds poppen werden opgeknoopt in de straten met daarop affiches van het Vlaams Belang, nadat eergisteren de campagnewagens van het Vlaams Belang op de Turnhoutsebaan werden gevandaliseerd, worden nu massaal valse affiches van het Vlaams Belang verspreid op de aanplakborden die als doel hebben het Vlaams Belang te beschadigen.
 
De affiches, die vrij massaal werden aangebracht in de voor het Vlaams Belang bestemde vakken op de aanplakborden, gelijken als twee druppels water op de affiches van de ‘Zonder pardon’-veiligheidsprecampagne van het Vlaams Belang. De foto’s en de teksten zijn echter anders. Op één affiche wordt een foto van een gesluierde vrouw getoond, begeleid door de tekst ‘Amina E., asielzoekster, Stenigen zonder pardon’. Op een andere foto wordt een man getoond met de tekst ‘Bart H. homo. Genezen, zonder pardon’. Op een derde affiche wordt een vrouw getoond met de tekst  ‘Evi, Heks. Op de brandstapel, zonder pardon’. Op een vierde affiche wordt een man getoond met de tekst ‘Geoffrey, kunstenaar. Censureren, zonder pardon’.
 
Op de affiches wordt ook een facebookpagina met als naam ‘It-Wasnt-Me’ vermeld waarop foto’s worden getoond van de verspreide affiches: https://www.facebook.com/#!/pages/It-Wasnt-Me/339917166096378 . Er wordt echter geen verantwoordelijke vermeld. De initiatiefnemers zijn onbekend.
 
Filip Dewinter distantieert zich van de verspreide affiches: “Opnieuw tracht men het Vlaams Belang te beschadigen door valse affiches te verspreiden. Blijkbaar wordt de ‘vuile oorlog’ tegen het Vlaams Belang verdergezet tot aan de dag van de verkiezingen. Ik stel vast dat politieke partijen verantwoording moeten afleggen voor hun uitgaven, maar dat anderen blijkbaar zonder belemmering anonieme dure anti-campagnes kunnen voeren. De initiatiefnemers verschuilen zich bovendien achter de anonimiteit, wat laf is. Ik zal uiteraard klacht indienen wegens laster en eerroof, aangezien de affiches mij en mijn partij standpunten in de schoenen trachten te schuiven waarmee we geenszins willen geassocieerd worden.”
 
 
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...