bedankt kiezer ! – persverklaring voorzitter Annemans


Persverklaring Voorzitter Gerolf Annemans

Goede vrienden,

Ik heb nooit rond de pot gedraaid, daarvoor ben ik niet in de politiek gegaan. Integendeel. Ik hoef dat dan ook vandaag niet te doen. De uitslag van deze verkiezing is barslecht en doet zeer veel pijn.

De collega’s van de N-VA halen een reusachtige overwinning waarvoor ik Bart De Wever oprecht feliciteer. De drie traditionele partijen blijven evenwel overeind en Vlaams Belang betaalt het gelag. Slechts enkele mensen zijn verkozen, te weinig om ons te troosten maar we blijven in zowel Kamer als Vlaams Parlement met fracties vanaf morgen actief.  Ik dank alle mensen, kandidaten en militanten van de partij, die mij en ons hun vertrouwen hebben geschonken. Ik had het liever anders gewild.  Maar als goede democraat aanvaard ik dit oordeel sportief.  Het Vlaams Belang staat er nog, kleiner dan wij gehoopt hadden maar te groot om op te geven zoals tegenstanders maar al te graag zouden willen. De campagne van 2019 begint morgen. Ik dank u. Het Vlaams Belang is niet dood :  morgen hoort u opnieuw van ons en wij komen terug.

Gerolf Annemans

Voorzitter Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...