Antwerpse SP.a in persoon van gemeenteraadslid Sener Ugurlu vertegenwoordigd op massaal bijgewoonde internationale meeting van extreem-rechtse Grijze Wolven in Berchem.

Filip Dewinter: “De SP.a is tot alles bereid in zoektocht naar de allochtone stem. Is er een morele ondergrens aan het SP.a-electoralisme?”
Op zondag 18 maart vond in het CC Berchem een grootse meeting plaats van de extreem-rechtse Turkse Grijze Wolven, zo berichten diverse Turkse websites. Het evenement werd volgens Turkse websites bijgewoond door ongeveer 1.500 Turken en vertegenwoordigers van de Grijze Wolven van diverse landen. De foto’s die de websiteartikels over de meeting vergezellen tonen honderden Turken die het teken van de Grijze Wolven brengen  (een grijze wolf die wordt gemaakt door de middelvinger en de ringvinger op de duim te zetten).
De Grijze Wolven zijn een beweging die streeft naar de vereniging van alle Turks-sprekenden in een groot-Turkije. De organisatie was in het verleden verantwoordelijk voor vele honderden moorden op etnische en religieuze minderheden in Turkije. Een van de bekendste aanslagen door een Grijze Wolf gepleegd, was de mislukte aanslag in 1981 op Paus Johannes Paulus II door de Grijze Wolf Mehmet Ali Agca.
De hoofdgast op het Berchemse Grijze Wolven-evenement was het Turkse MHP-kopstuk Osman Sevimli, die in zijn toespraak de nadruk legde op de eenheid van de Turken in Europa, het behoud van hun Turkse cultuur en een oproep deed om niet te integreren, maar Turk in Europa te blijven. De MHP is de politieke partij van de Grijze Wolven.
Opvallende aanwezige op de meeting was volgens diverse Turkse websites het Antwerpse SP.a-gemeenteraadslid Sener Ugurlu. De vraag rijst of Ugurlu deze meeting bijwoonde met de goedkeuring van de Antwerpse SP.a en burgemeester Janssens. De aanwezigheid van een Antwerps SP.a-gemeenteraadslid op een meeting van Turks extreem-rechts toont in ieder geval aan tot wat de SP.a bereid is in de zoektocht naar de allochtone stem. De verhalen over diversiteit zijn er blijkbaar enkel maar om de Vlaamse publieke opinie te paaien. In de coulissen blijkt de SP.a activiteiten te ondersteunen waarin een boodschap van niet-integratie wordt gepropageerd. Is er nog een morele ondergrens aan het SP.a-electoralisme?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...