Antwerps Vlaams Belangvoorzitter Jan Penris en senator Anke Van dermeersch belaagd tijdens uitdeelactie aan aanwervingslokaal havenarbeiders

Vandaag  voerden Vlaams Belang -kandidaten Jan Penris en Anke Van dermeersch campagne aan “het kot”,  het aanwervingslokaal van de Antwerpse havenarbeiders aan het Kempischdok-Westkaai. Ze deelden er met enkele medestanders pamfletten uit waarin ze pleiten voor het behoud van de wet Major en de codex,  toen ze plots zowel verbaal als fysiek werden aangevallen door militanten van de PVDA.

Een tiental PVDA militanten trachtte het verspreiden van de Vlaams Belang pamfletten te beletten door de aanwezige Vlaams Belangers eerst verbaal te bedreigen en daarna te omsingelen om uiteindelijk de pamfletten met geweld af te nemen. Een handgemeen kon mede door tussenkomst van de dokwerkers vermeden worden.

“De dokwerkers waren duidelijk niet gediend met de agressieve aanpak van de communisten en lieten dit duidelijk blijken. Na jarenlang de leugen verspreid te hebben dat het Vlaams Belang tegen de wet Major zou zijn, is het voor de PVDA natuurlijk niet leuk dat deze mythe wordt doorprikt”, aldus Jan Penris.

“Het Vlaams Belang laat zich niet intimideren door communistisch straatgeweld. We laten ons dan ook niet wegjagen door enkele vechtersbazen en  zullen onze boodschap blijven verspreiden onder de Antwerpse dokwerkers. Na het incident zijn we verder gegaan met het uitdelen van onze pamfletten in de naburige cafés. heel wat dokwerkers appreciëren onze steun”, aldus een strijdbare Anke Van dermeersch.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...