Antwerps stadsbestuur keurde al in juni stiekem masterplan sluitingen en saneringen goed. Vlaams Belang stelt vragen omtrent ontslagen stadspersoneel.

Saneringen en sluitingen (bibliotheken, Ruggeveldijspiste, ….) dienen om stadsbijleg Oosterweeltunnel te betalen

In tegenstelling tot wat het stadsbestuur beweert, maken de sluiting van zeven lokale bibliotheken, de sanering van het loketpersoneel in de districten, de sluiting van de Ruggeveldijspiste, het sluiten van het serrecomplex van de groendienst en de afschaffing van de havenronde voor wat betreft de ophaling van het afval van bedrijven, deel uit van een masterplan ter besparing van personeel en middelen.

Op 2 juli 2010 en op 25 juli 2010 werd reeds in het schepencollege beslist tot een algemene saneringsoperatie. De jongste dagen werd door het schepencollege de indruk gewekt dat het sluiten van de districtsbibliotheken, het sluiten van de Ruggeveldijspiste, …. afzonderlijke beslissingen zijn die genomen worden op basis van specifieke overwegingen en criteria. Niet blijkt echter minder waar. Achter al deze sluitingen en saneringen gaat een globaal plan schuil. Het stadsbestuur heeft de voorbije weken de Antwerpenaar over al deze projecten
een rad voor de ogen gedraaid.

Het is bijzonder pijnlijk dat de Antwerpse overheid probeert de indruk te wekken dat er van een besparings- en saneringsplan geen sprake is. Het Vlaams Belang is er van overtuigd dat deze saneringen en besparingen werden beslist in het vooruitzicht van het Oosterweelcompromis dat toen volop in de maak was. Het Vlaams Belang wil tekst en uitleg van het Antwerpse stadsbestuur omtrent dit saneringsplan.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...