Antwerps Stadsbestuur haalt inkomsten uit een nachtclub met paaldanseressen

Er wordt verwacht dat de Antwerpse gemeenteraad as maandag goedkeuring geeft aan de dadingovereenkomst tussen de Stad Antwerpen en de nv Vocan van de Nederlandse sexbaron G.Kok waarbij alle procedures rond het zg EROSCENTRUM gestaakt zullen worden.

Nadat de dading wordt goedgekeurd, zal de stad Antwerpen via het eigen vastgoedbedrijf VESPA, overgaan tot de aankoop uit de hand van het pand Oudemansstraat

Hiervoor zal er 3.500.000 euro + notariskosten betaald worden. Dit is belastinggeld dat onttrokken wordt aan de reguliere werking van de stad.

In ruil voor dit waanzinnig hoog bedrag wordt de vastgoeddochter van de Stad Antwerpen eigenaar van een nachtclub met paaldanseressen.

Door een “handigheidje” van de sexbaron werd er nog gauw eerst de handelshuur voor deze club vernieuwd voor 9 jaren. De huuropbrengsten bedragen een schamele 48.000 euro/jaar.

Vespa kan dan niet anders dan dit contract respecteren en zal dus zeker voor 9 jaar inkomsten halen uit de seksindustrie.

Op de verdiepingen zijn momenteel alle “studentenkamers” verhuurd, wat voor een huuropbrengst van 108.00 euro/jaar zou zorgen.

Tenslotte wordt er ook nog 3.000 euro/jaar ontvangen als vergoeding voor een GSM mast op het dak van het gebouw.

Samengevat: aankoopprijs: 3,5 miljoen – huuropbrengsten 160.000 euro/jaar.

Zeker voor een periode van 9 jaar wordt de buurt gegijzeld door deze dubieuze zaak.

Twee gerenommeerde vastgoedfirma’s (De Ceuster en King Sturge) hebben onafhankelijk van elkaar een vernietigend rapport geschreven over dit pand.

Pas wanneer de handelshuur beëindigd zal worden en alle bovenhuurders zijn opgezegd, kan er begonnen worden met de sloop van het gebouw.

Volgens het Vlaams Belang behoort het niet tot de kerntaken van de Stad Antwerpen om met gemeenschapsgelden een kader te scheppen waarin er zeker nog voor 9 jaar een imagoverlagende activiteit zal uitgeoefend worden die de verdere ontwikkeling van de buurt hypothekeert.

 

Johan van Brusselen

Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...