Allochtone schepen in Antwerpen is pure verkiezingsgadget:

Allochtone schepen in Antwerpen is pure verkiezingsgadget: Karim Bachar is ‘rattenvanger van Hamelen’ van dienst van Janssens op zoek naar moslimstemmen
 
De aanstelling van Monica De Coninck als SP.a-minister van Werk moet blijkbaar enkel dienen om in het vooruitzicht van de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen een allochtoon schepen te maken in het Antwerpse stadhuis. 
 
Om in extremis een allochtoon schepen te maken in Antwerpen moet qua bevoegdheden een en ander herschikt worden in het schepencollege. Karim Bachar zou als schepen immers enkel de bevoegdheden Sport en Diversiteit onder zich krijgen. Tot meer wordt hij door Patrick Janssens blijkbaar niet in staat geacht. 
 
De aanduiding van de eerste allochtone schepen minder dan een jaar voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen is bijzonder ongeloofwaardig. Voetballer Karim Bachar – tegen wie overigens nog steeds een gerechtelijk onderzoek loopt in de fraudezaak rond Forcom – is niets meer dan een verkiezingsgadget van de SP.a-CD&V-stadslijst in de hoop hiermee Marokkaanse allochtonen en moslimkiezers te verleiden. 
 
De herschikking van het Antwerpse schepencollege is uitgedraaid op een ‘pure operatie electoralisme’. Karim Bachar is de ‘rattenvanger van Hamelen’ van dienst van Patrick Janssens en zijn nieuwe stadslijst. 
 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...