3de rapport over moslimextremisme in Antwerpen !

Dossier ‘moslimextremisme in Antwerpen’


Islamextremisme is geen ver-van-mijn-bed show zoals sommigen beweren. De islamitische vijanden van onze Europese rechten en vrijheden leven onder ons, in onze eigen stad. De vertakkingen van het internationale moslimextremisme reiken inderdaad tot in Antwerpen. In onze eigen stad leven personen die onze Europese beschaving met haar waarden van vrijheid en mensenrechten het liefst zo snel mogelijk willen zien verdwijnen en Europa willen onderworpen zien aan de islam. De invloed van de radicale islam in Antwerpen neemt bovendien zienderogen toe.


People Against Islam: extreme moslimverenigingen actief in Antwerpen


De vereniging People Against Islam (PAI) – (vroeger Vlaams Comité voor Ex-Moslims)  – een organisatie die informanten heeft binnen verschillende Antwerpse moskeeën – wijst op haar weblog in enkele artikels recent op enkele verontrustende ontwikkelingen:


Hizb-Ut-Tahrir actief in Antwerpen: moskee Imam Buhari (Everaertstraat), moskee Omar (Tulpstraat) en moskee Bilal (Van Montfortstraat)


People Against Islam toont op zijn website aan dat de internationaal vertakte extreme moslimvereniging Hizb-Ut-Tahrir Nederlands (Partij van de bevrijding) ook in Antwerpen bijzonder actief begint te worden. Zo was een leider van Hizb-Ut-Tahrir begin 2007 te gast in de inmiddels erkende en met overheidsgeld gesubsidieerde Turkse moskee Imam Buhari. Ook in Marokkaanse moskeeën blijkt Hizb-Ut-Tahrir actief te zijn. Een lid van PAI vond recent een pamflet van Hizb-Ut-Tahrir in de Marokkaanse moskee Omar in de Tulpstraat in Antwerpen-Noord. Dezelfde propaganda werd ook ontdekt in de Marokkaanse moskee Bilal in de Van Montfortstraat te Borgerhout.


Hizb-Ut-Tahrir is niet zomaar een moslimorganisatie. Op de internet-encyclopedie Wikipedia wordt over Hizb-ut-Tahrir geschreven: “In de moslimwereld streeft  Hizb-Ut-Tahrir naar de terugkeer van Islam in haar staatsvorm, in het Westen poogt Hizb-Ut-Tahrir de moslims te verenigen om assimilatie te voorkomen. Kapitalisme en democratie zijn goddeloos en moeten fel worden bestreden”. Hizb-Ut-Tahrir roept ook op om Irak te gaan vechten tegen de Amerikaanse troepen en geldt als een recruteringsbasis voor terroristische organisaties als Al Qaeda en Hamas.


Tsjetesjeense extremisten actief in Bangladesh Islamic Centre (Turnhoutsebaan)


‘People Against Islam’ noemt ook het Bangladesh Islamic Centre op de Turnhoutsebaan als een extreme moskee, die bekend staat om zijn verspreiding van jihadlectuur die zelfs oproept tot zelfmoordaanslagen. De moskee staat volgens PAI onder leiding van een lid van de zeer extreme moslimvereniging Jamaat Tabligh.


Volgens PAI is de moskee ook een uitvalsbasis voor enkele Tsjetsjeense terroristen.   PAI schrijft op zijn website: “Tougan Tsaroev, Isa Abdurachmanov, Chamil Malikov en Ruslan Ibrahimov zijn hiervan de gevaarlijkste mannen. Ze staan bekend bij de veiligheidsdiensten als zéér zware wapenhandelaars. Tougan Tsaroev, Chamil Malikov en Ruslan Ibrahimov zijn voormalige mujahideen die gevochten hebben in Tsjetsjenië tegen de Russen. Heel de familie van Ruslan Ibrahimov is omgekomen tijdens een Russische militaire operatie. Chamil Malikov heeft zelfs gevochten aan de zijde van de Bosnische mujahideen tijdens de gruwelijke burgeroorlog in ex-Joegoslavië. Enkele jaren geleden heeft Chamil Malikov zijn zuster kunnen overtuigen om zichzelf op te blazen bij een zelfmoordaanslag tegen een Russisch legerkonvooi in Tsjetsjenië. Deze mannen weten hoe ze met wapens en explosieven moeten omgaan en zijn lopende tijdbommen.”


Moskee Khatim-Al-Anbia (Oranjestraat): filiaal van Al Qaeda?


People Against Islam waarschuwt ook voor de activiteiten die ontplooid worden in de Pakistaanse moskee Khatim-Al-Anbia in de Oranjestraat in Antwerpen-Noord. De moskee wordt door de vereniging zelfs het ‘Al Qaeda’-filiaal in Antwerpen genoemd omdat er de voorbije jaren zoveel Pakistaanse moslimextremisten over de vloer kwamen, waaronder Fazlur Rehman (leider van de algemeen als terroristische bestempelde vereniging ‘Harakat ul-Mujahedeen’), Azam Tariq (de inmiddels door Pakistaanse veiligheidstroepen gedode oprichter van de soennitische terreurgroep ‘Sipah-e-Sahaba’) en Sami-ul-Haq (leider van de extremistische organisaties ‘Jamiat Ulema-e-Islam’ en ‘Muttahida Majlis-e-Ama’ en oprichter van de meest extreme madrassa van Pakistan). Volgens PAI reizen vanuit de moskee jaarlijks tientallen jongeren af naar masdrassa’s voor een jihad-opleiding.


Voor de volledige artikels en meer informatie over de vertakkingen van de extreme islam in Antwerpen kan u terecht op de weblog van People Against Islam http://www.bloggen.be/nojihad/


Stop moslimextremisme!


De meest radicale moslimorganisaties wiens leden betrokken zijn bij terroristische aanslagen  kunnen in Antwerpen blijkbaar in alle vrijheid hun activiteiten ontplooien, extreme moslims uit het buitenland uitnodigen en in zogenaamd ‘gematigde’ en zelfs gesubsidieerde moskeeën hun haatboodschap laten verkondigen. Op deze wijze slagen moslimextremisten erin hun onverdraagzame boodschap te verspreiden, steeds meer sympathisanten te winnen en de moslimgemeenschap in Antwerpen te intimideren, te islamiseren en te radicaliseren.


Voor het Vlaams Belang is het onaanvaardbaar dat de informatie van People Against Islam zomaar onder de mat zou worden geveegd. Het moslimextremisme in Antwerpen is een tikkende tijdbom. Nu reeds moeten we meemaken dat allochtone meisjes onder druk worden gezet om zich te kleden conform de islamitische kledijvoorschriften, dat allochtone handelaars worden geïntimideerd om geen alcohol te verkopen en dat moslimleerlingen in scholen worden bedreigd indien zij zich niet schikken aan de islamitische voedselregels. Indien de overheid geen paal en perk stelt aan de verspreiding van de radicaal-islamitische haatboodschappen zal de greep van de radicale islam op onze samenleving enkel maar toenemen en zal de situatie steeds verder escaleren.


People Against Islam (Vlaams Comité voor Ex-moslims)

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...