1 mei: Red Vlaamse jobs !!!

Met een samenkomst aan het Antwerpse Kot vierde het Vlaams Belang de dag van de arbeid op een wel erg symbolische locatie.

Ook dit jaar zette onze partij tijdens de traditionele 1 mei-manifestatie aan de Antwerpse dokken haar sociale programma in de verf. Het was Kamerlid Jan Penris die in zijn onnavolgbare stijl de talrijk opgekomen militanten welkom heette. Penris richtte zich expliciet tot de traditionele partijen die achter de schermen onderhandelen over een aanpassing van de wet Major, waardoor duizenden havenarbeiders hun baan dreigen te verliezen.

Vervolgens was het de beurt aan partijvoorzitter Tom Van Grieken. In zijn redevoering stond hij stil bij het probleem van de sociale dumping waarbij goedkope arbeidskrachten uit Oost- en Zuid-Europa gestaag de plaats innemen van onze werknemers. In de bouw is de ravage zo groot dat nog amper 1 op 2 bouwvakkers over onze nationaliteit beschikt. In minder dan vier jaar tijd werd een verlies genoteerd van maar liefst 13.000 Vlaamse arbeidsplaatsen terwijl het aantal buitenlandse arbeidskrachten er verdubbelde. “Hoeveel jobs moeten nog verloren gaan vooraleer onze politici wakker schieten en de sociale dumping aan banden leggen,” vroeg Van Grieken zich af.

Schoothondje
Ook de pijnlijke Belgianisering van de N-VA was Van Grieken niet ontgaan. “Sinds de ministerposten voor de N-VA binnen zijn, zijn zij getransformeerd in brave Belgische communicantjes. De leeuw blijkt uiteindelijk een tam schoothondje te zijn”, aldus Van Grieken.

De stelling van de traditionele partijen dat er nood is aan een ‘actieve immigratie’ om onze arbeidsplaatsen op te vullen, kon op weinig begrip rekenen van Van Grieken. “Vlaanderen telt vandaag bijna een kwart miljoen werklozen. Een bijkomende toestroom zou dat getal alleen maar de hoogte injagen,” klonk het.

Als bijlage vindt u de volledige toespraak van Tom Van Grieken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...